تاثیر قارچ گانودرما بر بیماری زگیل تناسلی (HPV)

گانودرما یکی از خانواده های مهم قارچ های دارویی است که در بخش های مختلف جهان پرورش می یابد. مهم ترین گونه این خانواده، قارچ ریشی یا همان گانودرما لوسیدوم Ganoderma lucidum است؛ که بسیار مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته و دلیل اهمیتی که برای موارد تحقیقاتی در مورد لوسیدوم، وجود دارد به علت تاکید بر خواص درمانی آن در طب سنتی چین است.

لوسیدوم، مهم ترین گونه قارچ های خانواده گانودرما

گانودرما لوسیدوم، یک قارچ بزرگ و براق است، که از گیاهان بومی شرق آسیا محسوب می شود. گانودرما لوسیدوم یک قارچ یک ساله است که بر روی تنه درختان و یا بسترهای چوبی رشد می کند. لوسیدوم، قارچ گوشتی و خوراکی بوده و بافت های آن به مرور زمان سفت می شود.

گانودرما لوسیدوم به علت تاثیرات بی نظیری که بر روی سلامتی و روند های درمانی و بهبود جسم دارد، از گذشته های بسیار دور معروف و محبوب بوده است.

قارچ گانودرما لوسیدوم هم به عنوان یک ماده غذایی مصرف خوراکی داشته و هم به صورت درمان های موضعی برای استعمال خارجی به عنوان پماد برای التیام بافت های آسیب دیده، استفاده می شده است.

امروزه هم گانودرما لوسیدوم، هم به صورت خوراکی و هم غیر خوراکی، در انواع محصولات غذایی، تجاری و دارویی استفاده می شود. گانودرما لوسیدوم هم به صورت تازه و هم به صورت خشک شده و پودری قابل مصرف است. قارچ های دارویی، ترکیبات درمانی و زیستی فعال با اثرات حفاظتی و دارویی دارند.

قارچ گانودرما و زگیل تناسلی

ترکیبات درمانی و زیستی فعال قارچ های دارویی

قارچ ها معمولا حاوی عناصر و ترکیبات بسیار مهم و حیاتی هستند و اگر سمی نباشند، نه تنها برای سلامتی ضرری ندارند، بلکه می توانند مفید هم باشند.

مواد معدنی و ویتامین ها و سایر عناصر مهم و مفیدی که در ساختار اغلب قارچ ها به خصوص خانواده گانودرما وجود دارد، نقش مهمی در فرآیند های فیزیولوژیکی و روند های متابولیسمی دارد که علاوه بر بهبود وضعیت سلامتی باعث افزایش انرژی، شادابی، تناسب اندام، تسکین دردهای مختلف، التیام بافت های آسیب دیده و رفع اختلالات قلبی عروقی می شود و به طور کلی بر طول عمر تاثیر مثبتی دارد.

یکی دیگر از عواملی که موجب تاثیرات حیاتی و زیستی گانودرما می شود، ترکیبات زیستی فعال آن است. این ترکیبات در آزمایشات جدید، مورد بررسی قرار گرفته اند و تاثیرات آن در پیش گیری و بهبود تومور های سرطانی، کاهش فشار خون، چربی سوزی، کاهش کلسترول خون، تقویت عضلات قلبی، سم زدایی و بهبود سیستم گوارشی، اثبات شده است.

به همین دلیل یکی از دلایل شهرت گانودرما لوسیدوم تاثیر بسزای آن در درمان سرطان است. علاوه بر اینکه وجود ترکیبات آنتی اکسیدان در ساختار آن به عنوان یک سپر ایمنی برای پیش گیری از ابتلا به سرطان به حساب می آید.

ضمن اینکه گانودرما لوسیدوم از طریق تقویت سیستم ایمنی و افزایش قوای جسمی و ذهنی، بر مصونیت بدن در مقابل انواع بیماری ها اثرات مثبتی دارد و از این طریق نیز هم به سلامتی بدن کمک می کند و هم  روند های درمانی را تسریع و تسهیل می کند.

از طرفی قوت و تعدیل عملکرد سیستم ایمنی، در جلوگیری و درمان تومور ها و سلول های سرطانی، رفع عفونت های ویروسی و باکتریایی و … اهمیت و ضرورت دارد. قارچ ها به خاطر ویژگی های آنتی باکتریال، شهرت دارند.

خواص آنتی باکتریال قارچ گانودرما

استفاده از خواص آنتی باکتریال و آنتی وایرال (ضد ویروسی) قارچ ها، دیرگاهی است که برای درمان بیماری های عفونی مختلف، مورد بررسی و البته مورد استفاده است. به عنوان معروف ترین نمونه برای موارد استفاده از قارچ ها می توان به استفاده از قارچ پنی سیلین اشاره نمود.

ترکیبات زیستی فعال موجود در قارچ ها، خواص درمانی و دارویی مختلفی از جمله عفونت زدایی و باکتری کشی را به وجود می آورد.

قارچ های خانواده گانودرما نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با توجه به تاکیدات سب سنتی و تحقیقات کنونی بر فواید درمانی این قارچ ها به خصوص گونه لوسیدوم، احتمال تاثیر ضد باکتری و ضد ویروسی آن ها، مورد ارزیابی قرار گرفته است.

یکی از مواردی که به عنوان تاثیر درمانی گانودرما لوسیدوم بررسی شده است، تاثیر قارچ گانودرما بر بیماری زگیل تناسلی ( HPV ) است. زگیل تناسلی، بیماری واگیردار مقاربتی است.

قارچ گانودرما

زگیل تناسلی بیماری واگیردار مقاربتی

خانواده پاپیلوما ویروس ها، یا همان ویروس های عامل زگیل انسانی، انواع مختلفی داشته و بافت های مختلفی را درگیر می کنند؛ زگیل دهانی، زگیل تناسلی و … از این جمله اند.

بیماری زایی این ویروس، می تواند به راحتی از فردی به فرد دیگر سرایت کند. ویروس زگیل ممکن است به صورت پنهانی در فردی وجود داشته باشد بدون آنکه علائم بالینی و خارجی بروز دهد، اما در عین نهفتگی قابلیت انتقال از فردی به فرد دیگر را دارد.

پاپیلومای انسانی، می تواند فرآیندهای مربوط به سرطانی شدن سلول های را تسهیل کند. زگیل تناسلی یکی از اصلی ترین عواملی است، که سرطان دهانه رحم را باعث می شود.

البته لازم به ذکر است که درمانی برای این ویروس وجود ندارد؛ اما به وسیله روش هایی می توان از آسیب های احتمالی ناشی از آن به سلامتی جلوگیری نمود. این ویروس معمولا افرادی که در ابتدای بیست سالگی قرار دارند را درگیر می کند. ویروس پاپیلومای انسانی مولد زگیل های دهانی و تناسلی است.

زگیل تناسلی یک بیماری مقاربتی واگیردار است که توسط روابط جنسی سرایت می کند. این بیماری توسط ویروس پاپیلومای تناسلی در بخش های خارجی و ابتدایی سیستم تناسلی مردان و زنان، ایجاد می شود.

تاثیر قارچ گانودرما لوسیدوم بر بیماری زگیل تناسلی ( HPV )

تحقیقات زیستی و پزشکی زیادی، نقش مفید و موثر گانودرما را بر روی بهبود علائم زگیل تناسلی تحقیق و ثبت کرده اند.

در یکی از تحقیقاتی که در آن، از عصاره آبی گانودرما لوسیدوم یا ریشی استفاده شده بود، نتایج حاصل، حاکی از اثر مهارکنندگی آن بر تکثیر سلول های ویروس HPV بود.

در تحقیق دیگری که از ترکیب عصاره گانودرما لوسیدوم و دی کلورومتان استفاده شد، از آنجا که این قارچ دارای ترکیبات فلاوونوئیدی، ترپنوئید ها، و آلکالوئیدها است، همانطور که انتظار می رفت تاثیر مثبتی در کاهش رشد و تکثیر ویروس های دهانه رحم داشت و تحقیقات برای بررسی اینکه کدام یک از این سه ترکیب، نقش بیشتر و اصلی تری در این روند ضد ویروسی دارند، همچنان ادامه دارد.

در تحقیقات انجام شده در مورد تاثیر قارچ های دارویی موثر برای بهبود اثرات خطرناک زگیل تناسلی، دو قارچ ترامیت رنگارنگ و گانودرما لوسیدوم موثر شناخته شدند.

گانودرما لوسیدوم در سرکوب زگیل تناسلی پر خطر و به خصوص سرکوب ویروس نوع 16 ( HPV16 ) که موجب بالا رفتن احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم می شود، موثر است.

کاربرد گانودرما لوسیدوم برای پیشگیری و درمان انواع عفونت ها

قارچ ها، به خصوص خانواده گانودرما می توانند موجب تقویت سیستم ایمنی شده و در مقابله با انواع عفونت ها به خصوص عفونت های ملایم تر، بسیار موثر باشند. به همین دلیل استفاده از قارچ های دارویی برای مهار و بهبود عفونت های مختلف، متداول است.

در مورد اثر گانودرما بر روی زگیل تناسلی نیز؛ علاوه بر تاثیر مستقیم در پیشگیری از رشد و تکثیر ویروس و مهار آسیب و صدمات حاصل از آن، همچنین از آنجا که ترکیبات زیستی این قارچ نقش زیادی در توقف رشد و مرگ سلول های سرطانی دارند، می تواند اثرات بازدارنده قوی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان در اثر ویروس زگیل تناسلی داشته باشد. زگیل تناسلی هنوز درمان قطعی ندارد اما قابل کنترل است.

۲ دیدگاه برای “تاثیر قارچ گانودرما بر بیماری زگیل تناسلی (HPV)

    • گانودرمالند گفته:

      سلام وقتتون بخیر
      بله نتایج خیلی خوبی داشتیم تو این زمینه، در صورت داشتن تغذیه مناسب و مصرف منظم این قارچ ها میتونن ویروس رو از بین ببرن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *